MELD JE AAN VOOR EEN
PROEFLES
€ 14,50
Livelyyoga
Lively Yoga Louis Loyensstraat 5 6221 AK Maastricht Tel: 043 311 85 08 Email: Info@livelyyoga.com KvK: 57027692 BTW: NL001793416B32

Workshops

Masterclass Mindfulness

 

 

Leer je aandacht te trainen & de werking van je geest

 

Claudia Thiessen, van Pure You, geeft op dinsdag 2 mei een Masterclass over Mindfulness met als thema dit keer; Zelf-Compassie. Heb jij er ooit wel eens over nagedacht een Mindfulness Training te volgen, maar weerhield het jou omdat je niet exact wist welke meerwaarde deze investering jou zou kunnen bieden? Claudia gaat deze Masterclass verzorgen om meer beeld te kunnen creëren over Mindfulness, wat dit met jou als persoon kan doen en waarom het zo belangrijk is om ook je mind te verzorgen om een rustig, voldaan en gelukkig leven te kunnen leiden. Ook krijg je tijdens deze avond handig tips en tools die je gelijk in je dagelijkse leven kunt toepassen.

Masterclass Mindfulness

Tijdens deze masterclass Mindfulness, kun je proeven aan het beoefenen van Mindfulness, opfrissen of je ervaring verdiepen. Dit is een mooie kans om je eigen beoefening weer op te pakken of het te zien als inspiratie-moment en ter kennismaking met Mindfulness.

Mindfulness beoefenen, leert je jouw aandacht te richten en daarmee versterk je je zelfcompassie, rust in je hoofd en met name een veerkrachtiger omgaan met stressvolle of moeilijke situaties. Ook ondersteunt mindfulness in het (leren) loslaten. Ligt jouw interesse bij meditatie? Dan is dit een zeer mooie aanvulling om nog meer diepgang in jouw meditatie momenten te kunnen creëren. 

We besteden met name aandacht aan het ervaren en uitwisselen van die ervaring (inquiry) in de groep. Dit mag bijdragen aan het verkrijgen van (diepgaande) inzichten en ook mooie leermomenten om mee naar huis te nemen.

Inhoud Masterclass

De basis van mindfulness is een mildere levenshouding aannemen ten opzichte van jezelf. Ofwel zelf-compassie. En deze zelf-compassie kunnen we leren aanspreken, door het werken met de kracht van aandacht. We zullen enkele mindfulness-oefeningen hiervoor samen ervaren, waarin er gewerkt wordt met het toelaten van lastige ervaringen, zodat er ruimte komt voor acceptatie. Vanuit acceptatie kunnen we met openheid en nieuwsgierigheid, zijn met wat er zich ook maar aandient. Te leren de weerstand reactie te omarmen, die we vaak hebben op lastige ervaringen. Het omarmen zorgt er voor dat erna een verruiming in jezelf komt. De weerstand wordt zachter of lost op. Vaak duwen we weerstand weg, of maken we het groter. Het toelaten brengt ruimte en nieuwe mogelijkheden.

Hierin biedt Mindfulness een mooie basis om je innerlijke veerkracht te verruimen met zelf-compassie. Vaak wordt gedacht Mindfulness pas te kunnen doen als er rust is. Tijdens deze masterclass onderzoeken we hoe dit juist ondersteunend kan werken wanneer die rust er (nog) niet is.

Mindfulness TrainingsTraject

Claudia Thiessen verzorgt ook een volledige Mindfulness TrainingsTraject van 8 weken verdeelt over 16 weken bij Lively Academy. Wil je echt volledig aan de slag met jezelf, het leren werken met verschillende thema's hoe je jouw mind gezond kunt houden? Dan is dit TrainingsTraject een mooie aanrader. De Masterclass geeft een kleine introductie over deze tarining.

Wist je dat de gehele training regelmatig een 2e keer gevolgd wordt door mensen, die deze training al eerder gevolgd hebben? Tijdens de Masterclass neemt ze je mee in het ervaren van Mindfulness en er is telkens weer iets nieuws te ontdekken. Voor zowel onervaren, als ervaren Mindfulness beoefenaars.

 

Het is een mooie kans om te ontdekken hoe je Mindfulness Trainer Claudia Thiessen ervaart. Ze verzorgt een volledige training die start in het najaar, bestaande uit 8 opvolgende sessies om de diepte in te kunnen gaan met jezelf.

Wat is Mindfulness?

Mindfulness is een manier om je aandacht te trainen en de werking van je geest te leren kennen. De geest is essentieel in ons doen en laten: is de geest onrustig, dan schieten gedachten alle kanten op, ontstaat er sneller een somber gevoel en laten we ons al snel hierin meeslepen.
Je leert hoe je geest werkt, hoe gedachtes, oordelen en emoties vaak de veroorzakers zijn van lichamelijke en geestelijke pijn, met als gevolg dat je stress ervaart.

Door het trainen van je aandacht, leer je hoe je vriendelijk kunt omgaan met die werking van je geest en kun je de manier waarop je daarmee omgaat veranderen. Je wordt je bewust wat er gebeurt en hoe je reageert in situaties, je zult een keuze gaan ervaren, waardoor het omgaan met stress steeds makkelijker wordt. Daar waar situaties je eerder met de rug tegen de muur zetten, ga je ruimte ervaren in die situaties waardoor je keuzes maakt die bij jouw passen. Binnen jouw grenzen en daarmee zonder onnodige stress.

 

 

Tarief

€35,00

*Lively Academy is aangesloten bij het CRKBO (beroepsinstituut) en erkend als officieel opleidingsinstituut.

Mindfulness TrainingsTraject

Aangezien deze training aangesloten is bij het VMBN is er een mogelijkheid op vergoeding vanuit een aanvullende verzekering. Klik hier voor meer informatie. Neem contact op met jou verzekeringsmaatschappij om te informeren of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Indien je in aanmerking komt voor een vergoeding, kun je na aanmelding via de website voor deze training een factuur aanvragen door een email te sturen naar Info@lively-academy.com. 

Je ontvangt dan een factuur per email die voldoet aan de codering die je vervolgens zelf mag indienen bij jou verzekeraar. Zij zorgen voor de verwerking van de vergoeding. Let op; de vergoeding ontvang je dus altijd met terugwerkende kracht vanuit jou verzekeringsmaatschappij. Je dient vooraf het volledige bedrag aan te betalen bij het maken van de reservering.

Let op dit geldt voor het TrainingsTraject, niet voor de masterclass.

Datum en tijd

Dinsdag 2 mei 19:00-21:00 uur


Programma

Tijdens deze Masterclass worden er enkele Mindfulness oefeningen gedaan aangepast op de samenstelling van de groep, er wordt kennis gemaakt met Mindfulness waarbij je een goede beleving krijgt wat Mindfulness precies is en met je doet.


Trainer en Coach

Claudia Thiessen - Mindfulness Trainer & Choach

 

Mijn naam is Claudia Thiessen en mijn passie gaat uit naar mindfulness. Mindfulness heeft voor mij het verschil gemaakt na jarenlang gemerkt en ook ongemerkt onder druk te staan, door de hoge lat die ik leggen kon, door het ervaren van (faal)angst en perfectionisme enerzijds. Anderzijds, waren er een aantal live-events (auto-ongeluk, relatie verbreken, scheiding ouders, verhuizing, baan-verlies en auto-ongeluk partner), die behoorlijk wat stress gaven.

En tegelijkertijd is dit alles met elkaar verbonden, en gebeurt het een niet zomaar zonder het ander. Het leerde mij te luisteren naar de richting in mijn leven, die het wil laten zien.

claudia-thiessen

(On)bewuste levenshouding

Die (on)bewuste levenshouding werkte dus een lange tijd goed, zelfs tot op 32-jarige leeftijd, dacht ik. De trigger om die levenshouding te gaan onderzoeken, kwam na een korte vakantie. Op de dag van vertrek, was ik ‘pas’ relaxed en ontspannen. Dat schudde mij wakker: het kan dus ook anders voelen en dit zette aan tot een tijd van bezinning. Ik maakte een switch in mijn loopbaan en ging doen, waar ik blij van word en voldoening van krijg: mensen coachen en trainen in hun persoonlijke ontwikkeling en groei. En daar waar ik zelf mijn ontwikkeling in doormaak, kan ik ook een ander helpen. Dat bracht ook aardig wat nieuwe spanning met zich mee, want ik sloeg mijn eigen levenspad in en dat mocht en mag ik helemaal zelf ontdekken en creëren!

Ik liet een competitieve mindset achter me: in mijn voormalige hobby handbal, was dat heel bruikbaar, echter dit ging verder dan mijn hobby en kies ik nu voor een mildere en vriendelijkere houding naar mezelf toe. Mindfulness bracht mij een verdieping en verschillende manieren om te kijken naar mezelf.

Het verbinden met mijn waardes

En kies ik nu bijv. voor yoga, omdat bewegen op zowel een yinne als yange manier, nodig is voor mijn gehele welzijn. Hierin kan ik nog wel ’s die stem ervaren die het ‘goed moet doen’, echter dan lukt een balanshouding juist helemaal niet! Die balans wil veel meer, vanuit de verbinding met plezier en spelen in bewegen. Het spelenderwijs omvallen is veel leuker!

Het verbinden met mijn waardes die ik belangrijk vind, maakt dat ik vanuit vertrouwen kan leven en dat alles zich wel zal aandienen, wat we als mens nodig hebben. Er bestaat geen goed of fout.

De natuurlijke werking

Zo werkt de natuur ook. Wij mens zijn onderdeel van de natuur en daarom is het voor ons welzijn van belang het eigen ritme te kennen of voelen. En dat leren we en vinden we ook in mindfulness beoefenen terug. Mindfulness is een manier van leven, waardoor ik meer in verbinding sta met de natuurlijke flow die bij mij past. Het leerde mij naar binnen te gaan, gewoontepatronen te herkennen en zo de subtiele signalen te horen en vertalen naar wat er in mijn leven zich afspeelt.

Signalen

Die signalen zie ik als richtingaanwijzers, die zo dat pad laten zien. En dat brengt een diep vertrouwen. Soms wankelt dat even en dan vroeg of laat, is er toch weer dat vertrouwen. Die interne beweging steeds weer kunnen maken, geeft een enorm gevoel van vrijheid en ruimte. Ik kom daarom altijd weer terug bij mindfulness: ik heb een keuze t.o.v. hoe ik me verhoud tot mezelf, een ander of een situatie.

 

“Where your attention goes, the energy flows.”

www.pure-you.nl


Meebrengen

  • Schrijfmateriaal
  • Gemakkelijk zittende kleding
  • Een paar dikke sokken*

*deze training bevindt zich in een yoga studio de training wordt gegeven in een schoenvrije zone. 

Locatie

Lively Academy

Louis Loyensstraat 5

6221 AK Maastricht

Tel: 043 – 311 85 08

Info@lively-academy.com 

www.lively-academy.com

Door het reserveren van dit traject ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Lively Academy.

Lively Yoga
X
Installeer de APP op uw toestel voor meer functies
Installeer deze app op je iPhone: tik op delen en dan Toevoegen aan beginscherm
Offline